Loading....

Werkdagen Juli & Augustus – Bosmaaier, Bieslook & Libellen

In Juli en Augustus hebben er weer verschillende werkdagen plaatsgevonden. Met een leuke groep enthousiaste vrijwilligers zijn er flink wat onderhoudswerkzaamheden gepleegd. Zo zijn de wandelpaden en bomencirkels helemaal vrij gemaakt zodat zowel mens en natuur goed de zomer ingaan! Omdat het gras altijd blijft groeien hebben we voor deze werkzaamheden een nieuwe bosmaaier gekocht om het werk wat te verlichten, wellicht dat jullie deze al in actie gezien (of gehoord) hebben!

Naast de reguliere werkzaamheden zijn er ook enkele nieuwe elementen toegevoegd om de natuur en insecten een handje te helpen. Hebben jullie de nieuwe insectenhotels al gezien? Daaarnaast zien we ook steeds meer nieuwe insecten een bezoekje brengen aan het Voedselbos, zo ook een platbuik libelle.
Een goed voorbeeld hoe meer groen direct bijdraagt aan meer biodiversiteit!

De kruidencirkel is ook weer bijgewerkt en de kruiden zijn de afgelopen maanden goed gegroeid. Tijdens de werkdag konden we hier al flink oogsten: verse bieslook! Een lekkere toevoeging voor veel gerechten of voor het maken van een zelfgemaakte kruidenboter!

Hier onder zien jullie een sfeerimpressie van de werkdag op 31 Juli. Houd de website in de gaten voor komende werkdagen.
Iedereen is welkom, samen maken we een verschil!

Back To Top