Loading....

Website Veldens Voedsel in de lucht!

Het is eindelijk zover! Na veel schrijven, foto’s maken en finetunen is onze website in de lucht! ?

De eerste jaren hebben we ons volledig gefocust op de fysieke uitwerking van het voedselbos. Een kale vlakte omtoveren tot bos vergde wat inspanning? We plantten de eerste tien bomen als symbolische start tijdens een fantastisch mooie middag met allemaal mensen die ons een warm hart toedroegen. Daarna werd het tijd voor het echte werk! Het graven van de wadi, een hekwerk plaatsen, de ontmoetingsplek bouwen, een halfverhard pad aanleggen, de houtsnipperpaadjes uitstippelen en als laatste natuurlijk de aanplant. 

Nu de contouren van het voedselbos staan hebben we tijd gekregen voor andere dingen zoals een website! Hier lees je alles over waarom we dit initiatief zijn gestart, wat een voedselbos precies is en bekijk je de mooiste foto’s die door de jaren heen genomen zijn. Ook blijf je via de website op de hoogte van de laatste nieuwtjes én van wat er allemaal voor leuks op de planning staat! We organiseren niet alleen werkdagen, maar ook workshops, excursies en rondleidingen. Wil je niks meer missen? Meld je dan aan voor de seizoensnieuwsbrief die we 4x per jaar versturen. 

Maar we zijn nog niet klaar op dit mooie stukje groen! We hebben plannen voor informatieborden bij de ingangen en kleine informatieve bordjes bij de planten. Op verschillende plekken in het voedselbos willen we insectenhotels introduceren. We hebben plannen voor een grote picknickbank waar mensen samen kunnen genieten. De ontmoetingsplek gaat aangekleed worden met mooie bloemen die wilde bijen en vlinders aantrekken. En zo is ons lijstje gevuld met leuke ideeën! 

Om al onze plannen uit te kunnen voeren en het voedselbos te blijven onderhouden en ontwikkelen kunnen we alle hulp gebruiken! Kom eens langs tijdens een werkdag en ervaar zelf hoe fijn het is om lekker in het groen bezig te zijn. Of wordt vriend van het voedselbos en steun ons met een jaarlijks bedrag van €12,50 euro. Heb jij een ander goed idee over hoe je wilt bijdragen? Laat het ons vooral weten!

We hopen dat jullie veel plezier aan de website beleven!
En voor vragen zijn wij bereikbaar via het contactformulier of via de mail: voedselbosvelden@gmail.com

Samen maken we een verschil!

Back To Top