Loading....
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Haal je gratis bloemenzaad op!

13 April @ 09:00 - 12:00

The Pollinators helpen insecten door Voedselbanken voor Bijen te openen door heel Nederland. Dat is helaas nog steeds hard nodig. De Voedselbanken voor bijen delen inheems bloemenzaad uit. En Veldens Voedsel is één van die voedselbanken waar je in april gratis inheems bloemenzaad kunt komen halen. Zo creëren we samen een feestmaal voor bestuivers! Wil jij bestuivers ook een handje helpen?

Als Voedselbank voor bijen mag Veldens Voedsel 20 zakjes inheems bloemenzaad uitdelen. Het zakje bevat genoeg zaden voor 2m2 bloemen. In het zakje zitten 40 soorten inheemse zaden, waarvan een aantal zichzelf uitzaaien en een aantal meerjarig zijn. Dus als je de uitgebloeide bloemen laat staan en pas in het voorjaar afknipt/ maait, krijg je het jaar daarna vanzelf weer bloemen. Meer informatie over het zaaien vind je hier: https://www.thepollinators.org/zaaien/

Een zakje bloemenzaad ophalen is helemaal gratis, mits je van tevoren een zakje hebt gereserveerd. Op zaterdag 13 april tussen 9 en 12 uur kun je dan je zakje komen ophalen. Wij zijn dan aan het werk in het voedselbos en verwelkomen je graag! Alvast veel zaaiplezier!

Details

Date:
13 April
Time:
09:00 - 12:00

Organiser

Veldens Voedsel
Email:
voedselbosvelden@gmail.com

Venue

Veldens Voedsel
Schandeloseweg 20,
Velden, Limburg 5941 CP
+ Google Map
Back To Top