Loading....

Wie Zijn Wij

Wat motiveert het team achter Voedselbos Velden

Veldens Voedsel is een voedselbos-initiatief in Velden, gemeente Venlo. Door een voedselbos aan te leggen middenin het centrum willen we op een laagdrempelige manier gezonde, duurzame voeding toegankelijk maken. Niet alleen voor de volwassenen die er doorheen lopen en kunnen plukken en proeven, maar ook door de zintuigen van onze buren in het woonzorgcomplex te prikkelen en de kinderen van de nabijgelegen basisschool spelenderwijs mee te nemen in de wondere wereld van het voedselbos. Naast het voedselbos van 0,3 ha hebben we ook de plantenbakken in het dorp geadopteerd, waar we eetbare struikjes in hebben gezet. Op die manier willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en een gezonde snack makkelijker maken. Want zeg nou zelf, niets gaat toch boven een zelf geplukte snack? 😉

Sinds 2018 is Veldens Voedsel onderdeel van stichting Het Beleg. Het Beleg is een stichting die stadslandbouw in de gemeente Venlo stimuleert. Naast Veldens Voedsel zijn er meerdere soortgelijke projecten aangesloten, zoals de Stadstuinderij in Venlo en voedselbos de Groene Borg in ‘t Ven. Een aantal keer per jaar komen we samen om kennis uit te wisselen.

Achter de schermen van Veldens Voedsel houdt een driekoppig bestuur zich bezig met de organisatorische kant van Veldens Voedsel. Deze taken variëren van gemeentelijke processen tot het coördineren van uitvoerende werkzaamheden.

Marjolein Lommen

Voorzitter

Karin Lammers

Secretaris

Jan Doornebal

Penningmeester

Back To Top