Loading....

#WijZijnLimburg: Voedselbos in Velden

Marjolein studeert in Wageningen, maar wilde iets concreets doen voor de mensen in Velden. Samen met haar vriendin Heleen startte ze een voedselbos voor de buurt. "We planten notenbomen, fruitbomen, fruitstruiken, kruidenlaag, klimmers, van alles krijgen we. Een voedselbos is een ecosysteem met zoveel mogelijk eetbare gewassen", zo vertelt Marjolein, die het bewonersinitiatief startte.

Velden krijgt een 'eetbaar' bos

Een bos met eetbare gewassen. Het komt in Velden op een perceel aan de Schandeloseweg. Zaterdag zijn de eerste bomen geplant. Dit zogenaamde Veldense Voedselbos moet een ontmoetingsplek worden voor de inwoners van het dorp, voor bezoekers van de Vilgaard en voor de leerlingen van basisschool de Startbaan.

Strijd tussen zorgcomplex en Voedselbos om grond in Velden

Velden / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Belfeld - Strijd om het voormalige terrein van de Andreasschool en Jan Linders in Velden. Zowel het Voedselbos als een woonzorgcomplex vindt de lap grond ideaal voor zijn plan.

Voedselbos Velden

Misschien al iets gehoord over een Voedselbos in Velden? Initiatiefneemsters Marjolein Lommen en Heleen Verbeek houden binnenkort een informatieavond. Dan leggen ze uit wat een voedselbos is en wat de bedoeling is om dit in Velden vorm te geven. Nieuwsgierig? Geïnteresseerd in meedenken en meedoen?

Back To Top